De 9 ontwikkelingstypes van het enneagram

KALENDER

Door onverwacht overlijden van ons ma en nadien onverwacht mijn broer, neemt “Naar balans” wat tijd voor balans…

Na innerlijke verwerking naar een nieuw evenwicht volgt een verder programma.

De 9 ontwikkelingstypes van het enneagram

Wil je onbewuste patronen van jezelf ontdekken? Wil je anderen beter kunnen begrijpen? Het enneagram biedt 9 persoonlijkheidstypen aan, elk met hun eigen groeikansen. Spreekt dit je aan? Dan is deze opleiding iets voor jou.

 

Tijdens de opleiding krijg je een uitgebreid inzicht in de 9 basistypen, met hun drijfveren en hun goede intenties. Je leert hoe de innerlijke stem de basistypen versterk, kortom je krijgt inzicht in de automatische patronen die je van jezelf normaal vindt. Zo begrijp je ook waarom anderen op een verschillende manier naar de werkelijkheid kijken en ook anders reageren.

 

Met meer inzicht in je eigen talenten, onbewuste patronen en drijfveren wordt het duidelijker hoe je het Enneagram kan inzetten bij persoonlijke groei. Je blijft trouw aan je manier van zijn en wordt toch een betere versie van jezelf.

 

Waar?

 

Bevrijdingslaan 38, 9080 Lochristi

 

Hoe?

 

Vooraf vul je  de HPEI vragenlijst in, voor enneagramtypebepaling over jezelf. Dit is de vragenlijst, wetenschappelijk gevalideerd door de universiteit van Louvain la Neuve.

De cursus geeft uitleg over de 9 types van het enneagram met PPT, muziek, filmpjes over de persoonlijkheden, na elk type een toepassing, waarbij je een beeld krijgt over jezelf :

 

– de 3 eerste avonden of halve dagen bespreken we telkens 3 types of één centrum
– de 4e sessie, verwerk je je eigen beeld met het resultaat van de vragenlijst ; je kan je eigen type exploreren in interactie.

 

De 4e sessie van de 2 opleidingen vallen zo veel mogelijk samen met als doel zo’n groot mogelijke groep te bekomen.

 

Hoeveel kost het?

 

Inclusief de vragenlijst HPEI, kost het voor particulieren € 240, € 350 voor zelfstandigen, € 475 voor bedrijven. Drank is in de prijs inbegrepen. Voor de dagopleiding zijn de prijzen excl. middagmaal, je kan een lunch meebrengen of hier bestellen aan aankoopprijs.

 

Wanneer?

 

De tweedaagse opleiding geven we tweemaal in september 2019:

2 vrijdagen 20 en 27 september: 1e en 2e dag van 10 u tot 17 u.

2 zaterdagen 21 en 28 september: 1e en 2e dag van 10 u tot 17 u.

 

Van de ene groep naar de andere overstappen kan. Vermeld je dit bij de inschrijving?

 

Inschrijven

 

Via het inschrijvingsformulier of email tot 5 dagen voor de aanvang van de opleiding.

Hierna ontvang je info voor de betaling. Je inschrijving is pas definitief na storting van het volledige bedrag op de rekening voor de aanvang van het traject. Daarna ontvang je de link voor het beantwoorden van de vragenlijst.

 

Ben je geïnteresseerd en passen de data niet? Geef een seintje via het contactformulier, we zoeken een oplossing.