Lichamelijk 1

Lichamelijk 1

Als zintuig is ons gezichtsvermogen het sterkst ontwikkeld: 83% van de zintuiglijke impulsen nemen we op met onze ogen. Daarbij is 94% van wat we waarnemen onbewust, we letten er niet op… maar we voelen het wel.

Licht en kleuren beïnvloeden dan ook heel sterk onze stemming en ons welzijn…

Licht hebben we nodig: bij gebrek kan de communicatie tussen zenuwcellen verstoord zijn en het beïnvloed ook ons gelukshormoon, kan leiden tot depressie, slapeloosheid,… Achter het belang van licht zit een hele wereld verborgen, wat we overlaten aan specialisten…

En wat doen kleuren? Welke invloed heeft de lente? Hoe komt dit? Warmer weer, langere dagen, geuren en kleuren, je hoort vogeltjes, bent meer in de natuur… het hangt allemaal aaneen en wordt samen beleefd. Het typisch frisse groen van de bomen, link je onbewust aan de lente en dat gevoel geeft zonder het te beseffen een verkwikkende en ontspannende invloed… Zo hebben alle kleuren hun typische associaties, sommige zijn persoonlijk en andere universeel.

We omringen ons met kleuren en dragen ook kleuren en dit alles geeft een gevoel. We kijken naar de kleuren op zich en houden dikwijls geen rekening met wat het met ons doet. Of we zijn verbaasd dat wat we klaarlegden voor een feest ons ineens niet meer aanspreekt. Hoe komt dit? Omdat we ons op een ander moment anders voelen… Kleuren beïnvloeden ons en geven ons ook een uitstraling…

Naar balans doet kleuranalyses, kijkt welke kleuren kleurtechnisch bij jou passen, rekening houdend met 9 kleurtypes en alles wat ertussen ligt.

Naar balans benadert kleuren ook anders, naar de psychologie van de kleuren, wat doet een kleur met jou: wat doet het met jou vanbinnen, hoe zie je eruit vanbuiten en hoe kom je over bij anderen?

Over de psychologie van de kleuren organiseert Naar balans een voordracht op woensdagavond 22 mei 2019 in Lochristi. De prijs is € 22 inclusief een drankje. Zie kalender op deze website.