Hoe het begon… en verder gaat

 

Na opleidingen van onder meer Maatschappelijk Werker, vormingswerker en D-cursus eerst een aantal jaren als maatschappelijke assistente gewerkt… Om een lang verhaal kort te maken, nadien naast mijn werk 3 kinderen opgevoed, 20 jaar intensief als hobby getuinierd met liefde voor kleuren en planten, en ook tuinuitstappen gegidst voor de Gezinsbond als bestuurslid.

 

De kinderen werden groot en na een opleiding bij Consciente met holistische voeding werd de noodzaak voor bijscholing duidelijk: een heraanpak van de binnenkant, de buitenkant en de overkant! En… de frisse toets van nieuwe opleidingen zorgde voor een nieuwe levenstrein… Eerst veel bijleren in 3 trajecten bij Menssanah. Hieruit keuzes maken naar de 3 invalshoeken, bijstuderen, uitvoeren… Opleidingen werden grondig verwerkt en kwaliteit werd mijn leuze.

 

‘Naar balans’ richtte ik op om meer evenwicht te brengen in een tijd waarin het steeds drukker wordt, we meer en langer werken én… we langer leven. Het is de bedoeling om niet enkel meer jaren aan ons leven toe te voegen, maar ook om kwaliteit aan die jaren te schenken. Dit doen we op een evenwichtige manier door op 3 vlakken te werken:

 

mentaal: het krachtige tool van het enneagram maakt duidelijk hoe we automatisch op 9 manieren net tegenkomen wat we willen voorkomen en hoe we kunnen groeien om dit bewust te vermijden,
lichamelijk: door bewust om te gaan met kleur – zowel kleurtechnisch als psychologisch – stijl en imago, kortom onze binnenkant, buitenkant en overkant (hoe kom ik over),
emotioneel: de juiste Bachbloesems geven net dit stukje meer natuurlijke energie zodat we meer in evenwicht met onszelf komen.
Dit kan zowel in individuele coaching als met opleidingen voor je bedrijf, je teambuilding, je vereniging, je vriendengroep,…

 

Heb je de opleidingen liever langer? Ga naar ‘Opleidingen’. Opleidingen samenvatting:

 

Een jaar kleur- en stijlanalyse gevolgd in Ternat, met daarbij een jaar cursus bij Filine, met certificatie voor kleuradvies, met nog diverse opleidingen bij Ziezo.

 

In Enneagramschool volgende trajecten doorlopen:
– De 9 ontwikkelingspaden,
– Instincten
– Relaties
– Integratie
– Karakterstructuren
– Gehechtheidspatronen
– Certificatie behaald in 2017
– Rationele Effectiviteits Training
– Teamcoaching
– Individuele coaching

Door de certificatie te behalen werk ik met de vragenlijst wetenschappelijk gevalideerd door de universiteit van Louvain la Neuve.

 

Bachbloesems, De Bosrank in Herk-de-Stad, theorie.

Bachbloesems, De avondschool Gent, theorie en praktijk (grootste onderscheiding)