Hoe het begon… en verder gaat

 

Als Maatschappelijk Werker, verkoos ik vormingswerk rond leefmilieu en evolueerde ik naar de tuinwereld. Twintig jaar verdiepte ik me in tuinen, zowel in het praktisch evenwicht als in tuinontwerp (structuurplanning en borderopvulling). Als hobby gidste ik tuinreizen voor de Gezinsbond en Tuinpunt. Altijd slaagde ik erin om wie vanuit de Gezinsbond eerder meeging voor het sociale ook te boeien met de maatschappelijke context. Een tuin ademt altijd de persoonlijkheid van iemand en heeft een verhaal met een ruimere visie.

 

Intussen brachten we 3 kinderen groot en leefden we mee met al hun activiteiten. Rondom ons veranderde de wereld steeds vlugger, minder mensen vonden rust in tuinen. Het maakte plaats voor een snelle voortdurende evolutie. Bijzonder boeiende trajecten over holistische voeding,  “Van stress naar energie”, “Authentiek communiceren” en “Realiseer jezelf” gaven me een frisse levensvisie. Door vluggere veranderingen in de wereld werd de maatschappelijke nood aan balans groter. Vanuit mijn liefde voor bomen groeide hunker naar diepgang en kwaliteit werd mijn leuze. Er was duidelijk meer nodig dan enkel specialisatie of enkel generalisatie. Mijn liefde voor bloemen gaf een liefde voor kleuren en bloesems.

 

Om mensen te begeleiden naar meer balans richtte ik “naar balans” op met 3 invalshoeken: een mentale, een emotionele en een instinctief lichamelijke peiler. Drie terreinen diepte ik uit in verbinding met elkaar. Het werd een evenwichtig aanbod naar een balans met een samenhang die nog niet bestond.

 

‘Naar balans’ brengt evenwicht na een verandering. We leven in een tijd waarin het steeds drukker wordt, alles vlugger verandert, we meer en langer werken én… we langer leven. Het is de bedoeling om niet enkel meer jaren aan ons leven toe te voegen, maar ook om kwaliteit aan die jaren te schenken. Dit doen we op een evenwichtige manier door op 3 vlakken te werken:

 

Mentaal: het krachtige tool van het enneagram maakt duidelijk hoe we automatisch op 9 manieren net tegenkomen wat we willen voorkomen en hoe we kunnen groeien om dit bewust te vermijden,

 

Emotioneel: de juiste Bachbloesems geven net dit stukje meer natuurlijke energie zodat we meer in evenwicht met onszelf komen,

 

Instinctief – lichamelijk: door bewust om te gaan met kleur – kleurtechnisch en psychologisch – stijl en imago, kortom onze binnenkant, buitenkant en overkant (hoe kom ik over).

 

“Naar balans” biedt de weg naar meer balans aan met individuele coaching én met trainingen / workshops voor je bedrijf, je teambuilding, je vereniging, je vriendengroep,…