Lente Bachbloesems

Lente Bachbloesems

De lente waait en bloesems springen open in geuren en kleuren. Na de winter brengt stilstaan bij natuurlijke bloeikracht balans. Het is dan ook het ideale seizoen om de Nieuwsflash op te starten met  Bachbloesems.

Wat zijn Bachbloesems nu eigenlijk? Dr. Edward Bach ontwikkelde begin 20e eeuw de Bachbloesemremedies. Ze bestaan uit 39 bloesems, elke plant heeft zijn sterktes en zwaktes. Als de energie van de plant overeenkomt met de energie van een mens, dan kan hij op momenten dat het minder goed gaat positieve kracht halen uit de sterktes van die plant, via de bloesems. Bachbloesemtherapie werkt op trillingsfrequenties: het is enkel als een plant een zelfde trillingsfrequentie heeft als een mens, dat het werkt. Het is een beetje zoals bij mensen onderling: vooral als je op dezelfde golflengte zit met iemand heb je een gevoel dat het klikt!

En na de winter doet het deugd om bij natuurlijke bloei stil te staan, het geeft kracht. Zo vallen nu de prunussen op in de natuur. Dr. Edward Bach gebruikte o.m. kerspruim of Prunus cerasifera in zijn Rescue Remedie, nu ook Five Flower remedy.

Kerspruim of Cherry Plum valt op door het contrast van de zwarte takken – de winter – met de wit-roze bloesem – de lichtrijke lente… Stel je de natuur voor, na de winter zijn energiereserves opgebruikt en je loopt op de toppen van je tenen. Je vreest dat je gaat uitvliegen en je controle verliest… loopt gelijk met de natuur, met maartse buien en veel wind. Je vreest dat zwarte gedachten het gaan halen op gezond verstand en je bent bang om je controle te verliezen en iets ergs te doen… Is dit het geval, dan brengt kerspruim kalmte en rust. De witte bloesem drijft donkere gedachten weg en geeft mentale kracht en vertrouwen. De bloesem brengt meer zelfbeheersing en ontspanning, geeft je terug zelfcontrole en veiligheid.

De lente vernieuwt de bloeikracht van de natuur, en de energie van de bloesems vernieuwen onze krachten. Zo kan de natuur ons sterken, ons verrijken en kwaliteit aan ons leven toevoegen…

 

Wil je meer lezen of weten welke Bachbloesems precies bij jou passen en ermee starten?

Dan kan je terecht op de knoppen onderaan.

In een individuele begeleiding op maat bepalen we samen met jou de bloesems die je best kunnen begeleiden naar een gezond evenwicht en harmonie.

Er zijn ook presentaties in de maak voor je bedrijf, je vereniging, je vrienden,… en voor bij ons, samen te bekijken. Wordt vervolgd.

(Deze knoppen worden nog geplaatst, zie ook “Naar balans op… emotioneel vlak” en “Contact & inschrijvingen”.