Enneagram verbindt

Enneagram verbindt

Nieuwsbrief  – Enneagram verbindt

 

 

Het doel van het enneagram is groeien als persoon, het verbinden is een gevolg. Vanuit wat hieronder mogelijk was heeft het enneagram nog maar eens bewezen een bijzonder sterk tool te zijn!

De driedaagse opleiding “The advanced Tritype Masterclas” vorige week, gegeven door Katherine Chernick Fauvre in de Enneagramschool in België was enorm krachtig. Met 35 jaar ervaring gaf ze een heldere uiteenzetting over de 27 tritypes en sprak ze heel doorleefd met een enorm inzicht! Van de meeste tritypes waren deelnemers aanwezig en elke combinatie kwam zo gedetailleerd naar voor, dat je zo kon voelen en begrijpen hoe iemand voelt, denkt en handelt. Je kon de energieën van de meeste tritypes ervaren en zo duidelijk de overeenkomsten binnen hetzelfde tritype zien. Je omvat het gewoon met heel je wezen… Wat ben ik dankbaar hiervoor…

En uiteraard schept dit een band: nu kennen we elkaar en voelen we elkaar echt goed aan!  Het enneagram geeft mensenkennis waarvoor je anders een heel leven nodig hebt, en dan nog… het toont waarom je doet wat je doet, maakt je zelfbewust en het respecteert daarbij de enorme verscheidenheid aan persoonlijkheden…. Het inzicht verbetert relaties en doet je als groep aaneenhangen…

 

Wat organiseren we in Lochristi?

 

Een traject, een tweedaagse of vier avonden, waarbij je de 9 types van het enneagram voor jezelf exploreert.

Op voorhand vul je de wetenschappelijk gevalideerde H.P.E.I. vragenlijst in. Tijdens de opleiding krijg je een volledig plaatje van de 9 types met hun basisangsten, drijfveren en reacties. Het wordt duidelijk waarom we doen wat we doen. We zien onszelf vanop afstand en krijgen zicht op wat ons diep onbewust aanzet tot denken, voelen en handelen. We begrijpen onszelf en anderen beter.

Tijdens de laatste sessie verwerken we het resultaat van de vragenlijst met de eigen bevindingen tijdens het traject. Zo worden we ons bewuster van onze eigen talenten en tekorten en zien we hoe we een betere versie kunnen worden van onszelf.

Deze opleiding organiseren we tweemaal, de laatste sessie is samen omdat een grotere groep voor deze verwerking meer kracht geeft:

  • Donderdag 25 april, 9 mei, 23 mei en 6 juni 2019 van 19u – 22u
  • Zaterdag 1 juni van 9.30u – 17u, zondag 2 juni van 9.30u – 12.30u en 6 juni 2019 van 19u – 22u

 

Wil je meer levenskwaliteit door bewuster je eigen groeipad uit te stippelen? Schrijf je dan in op de website bij inschrijvingen. Interesseert het je en passen de data niet? Geef gerust een seintje.