EMOTIONEEL VLAK

Hoe werken Bachbloesems?

De juiste Bachbloesems geven net dit stukje meer natuurlijke energie zodat we meer in evenwicht met onszelf komen.

 

Dr Edward Bach, aanvankelijk huisarts en bacterioloog, later klassiek homeopaat, was er in het begin van de 20ste eeuw van overtuigd dat als we ons niet goed voelen, we meer kans hebben om ziek te worden. Ziekte zag hij vaak als een laatste fase van een onevenwicht dat niet opgehelderd raakt, waarbij hij de totaliteit van de mens beschouwde. Om dit aan te pakken ontwikkelde hij 38 bachbloesemremedies die overeenstemmen met 38 archetypes disharmonische gemoedstoestanden van een mens. Die vormen het vertrekpunt om negatieve gemoedstoestanden te draaien naar hun tegengestelde positieve kracht.

 

Deze remedies werken op energetisch vlak en zijn ontwikkeld als huismiddel om mensen in staat te stellen zichzelf te helen, zich de heelheid herinneren om zo ziekte te voorkomen.

 

Let wel, ben je ziek: dan moet je naar de dokter, het is geen vervangend geneesmiddel. Bij ziekte kan het wel verlichting bieden, enkel in overleg met je dokter.

Hoe bepalen we voor jou de gepaste Bachbloesems?

Een intakegesprek of anamnese geeft aan welke Bachbloesems jou helpen een negatieve emotie om te buigen naar een meer positieve kracht. Anamnese komt van het Oudgrieks Anamnesis ‘het zich herinneren’. De anamnese die we gebruiken vertrekt van de 3 centra van het enneagram. Bij een totale begeleiding nemen we de hele anamnese door.

Een eerste consult van een totaaltraject Bachbloesems duurt 1,5 u – 2 u en kost € 85, inclusief anamnese. Opvolgingsconsulten duren doorgaans minder dan een half uur, verrekend aan € 80/u.

 

Indien gecombineerd met een enneagramconsult kan de Bachbloesemtherapeut het intakegesprek voor Bachbloesems gedeeltelijk doornemen, omdat enkel aanvullingen nodig zijn. Hierdoor verkort dit gesprek en is de prijs € 80,00/u.

 

De bloesems worden apart verrekend en kosten € 12,50 voor een remedieflesje van 30 ml.

Flesjes op stocksterkte kosten kosten meer naargelang de bloesems.