VORMING ENNEAGRAM

De 9 types van het enneagram.

Het krachtige tool van het enneagram maakt duidelijk:

– hoe we automatisch op 9 manieren net tegenkomen wat we willen voorkomen en

– hoe we kunnen groeien om dit bewust te vermijden.

 

Voor jouw bedrijf, vereniging, vriendengroep, familie… organiseren we opleidingen op jouw vraag. Daarnaast geven we ook zelf opleidingen in onze praktijk in Lochristi…

Met de 9 types van het enneagram kan je bij “Naar balans” kennis maken in groep:

 

– Bij een tweedaagse opleiding vul je vooraf de HPEI vragenlijst in, wetenschappelijk gevalideerd door de universiteit van Louvain-la-Neuve. De opleiding geeft eerst een totaaloverzicht van de 9 types, inhoud afgewisseld met muziek, film en toepassingen. In het laatste deel van de opleiding kan je dan je
eigen proces volgen, prijs vragenlijst € 20,00 per deelnemer, prijs opleiding af te spreken,

 

– De tweedaagse opleiding kunnen we uitbreiden naar sociale interacties, conflicten en opvoedingsstijlen, dit spreken we af in onderling overleg.

 

– Wil je vereniging een interactieve voordracht van min. 2 u, een voorsmaakje? Dan kan je nog altijd bij ons terecht, prijs van de voordracht af te spreken. Daarna kan je zelf met literatuur verder werken. Zijn er dan nog vragen, dan kunnen we samen een aangepast vervolgprogramma bepalen.

 

– Heeft je team ondersteuning nodig op mentaal vlak?
Wil je een betere samenwerking?

DSC07265Kopie1

Instincten en relaties.

Voor jouw bedrijf, teambuilding, vereniging, vriendengroep, familie,… organiseren we de opleiding Instincten. Wat zijn instincten en waarom zou je daarover een opleiding organiseren?

 

Instincten zijn onze primaire drijfveren die ons helpen overleven. Wat zijn onze onbewuste automatismen? Instincten bepalen wat ons precies triggert. Ze beïnvloeden enorm onze manier om naar de wereld te kijken, bepalen onze reacties. Door het overzicht over de 3 instincten begrijpen we houdingen zowel van onszelf als van anderen. Inzicht in instincten kan ook ons succes in een relatie bepalen…

 

Deze opleiding organiseren we in 2 vormen :

 

– Een korte opleiding: PPT presentatie van minstens 1,5 u met uitleg, een persoonlijke visualisatie, voorbeelden in de praktijk, afgewisseld met muziek en filmpjes. Dit programma kunnen we samen in onderling overleg met u verder interactief uitbouwen. Prijs is af te spreken. Dit kan je volgen zonder voorkennis van het enneagram en is als korte opleiding heel toegankelijk.

 

Uitgebreider nu los van de opleiding van de 9 types van het enneagram. Een PPT presentatie met de theorie, persoonlijke visualisaties en toepassingen voor elk instinct, muziek en film, alles meer uitgebreid dan bij de korte opleiding. Hierdoor krijg je zicht op je eigen instinct. Door je instinct te koppelen aan je eigen enneagramtype, kan je meer onbewuste patronen herkennen. Zo ontdek je meer diepgaand de kracht van het enneagram met de instincten.