MENTAAL VLAK

Coachen met enneagram.

Onze samenleving verandert steeds sneller, maatschappelijk maar ook individueel, professioneel én privé. Daarbij verwacht iedereen dat je je heel snel terug aanpast. Lukt dit even minder, wil je jezelf opnieuw oriënteren of wil je meer veerkracht? “Naar balans” biedt meer evenwicht in individuele coaching en met groepstrainingen, live en online. Het doel is je te begeleiden in een positieve groei naar de krachtigste beste versie van jezelf.

 

Dit doe ik met technieken uit mijn opleiding maatschappelijk werk en specialisaties, zoals enneagram, teamcoaching en individuele coaching, zie opleidingen.

 

Wat is enneagram?

 

Het is een psychologisch groeimodel dat 9 types persoonlijkheid bespreekt. Zo biedt het een kader om jezelf te ontdekken, dikwijls onbewuste patronen te herkennen, je kwaliteiten te waarderen en je tekorten aan te vullen. Het is een universeel model dat rekening houdt met het unieke van elke persoon. Het beschrijft waarom je doet wat je doet, je ontdekt daarin je talenten en uitdagingen. Het gaat zoveel dieper dan gedrag. Daardoor boeken we in coaching vlugger resultaat.
Je evolueert vanuit je eigen bewuste keuzes naar je betere unieke zelf en je krijgt de sleutels om te groeien als persoon.

 

Hoe?

 

Individueel:

Na een gratis verkennend gesprek van 30 – 40 minuten bepalen we hoe we verdergaan.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

 

– We vertrekken vanuit jouw verhaal. De enneagramtypes die verschijnen, duiden aan welke tools, middelen en technieken best aansluiten bij jouw specifieke persoonlijkheid en situatie. Het is een gerichte coaching op maat, versterkt door het enneagram als middel.

 

– Of we gaan dieper en sneller met de online vragenlijst, wetenschappelijk gevalideerd door de Universiteit van Louvain-la-Neuve en 1 uur typeringsgesprek. Die combinatie geeft je meteen een kader van een paar types die jouw basistype kan zijn. Je kan dit zelf exploreren en op die basis kan meteen een coachtraject opgestart worden. Het gesprek toont perfect welke technieken voor jou werken en welke niet. Jouw begeleiding kan sterk verkorten.

Door vrijstellingsregeling voor BTW komt er nooit BTW bij.

 

In groep

– je kan een opleiding volgen, zie trainingen enneagram.

Enneagram

Relaties, opvoeding, conflicten.

Onze communicatiestijl bepaalt hoe we met elkaar omgaan, hoe relaties ontstaan en al dan niet blijven bestaan. Wil je dit verbeteren? Een persoonlijk ontwikkelingsproces begint met inzicht hierin, oordelen, meer vaardigheid ontwikkelen en handelen.

 

Het enneagram als ontwikkelingsmodel en middel stelt ons in staat om te evolueren. Voorbij de typering van de 9 types kan je ontdekken waarmee en hoe je kan groeien naar de betere versie van je eigen persoonlijkheid, volgens je eigen bewuste keuze.

 

We leggen ook linken naar andere modellen zoals de kernkwadranten, we werken ook met andere technieken, zoals bv. de RET of rationele effectiviteitstraining,… enz

 

Hoe kan je voor verdere uitwerking terecht?

– in een individuele coaching brengt de knop “meer info” je op het contactformulier,

– via een opleiding in groep, zie opleiding enneagram.