MENTAAL VLAK

Coachen met enneagram.

In onze samenleving verandert alles heel vlug, zowel professioneel als op persoonlijk vlak. Covid 19 versnelt bovendien deze veranderingen. Onverwachts worden we geconfronteerd met ziekte, overlijden, lockdown en beperkte maatregelen. Daarbij verwacht iedereen dat we ons heel snel terug aanpassen. Lukt dit even minder of keer je net meer naar binnen om jezelf te oriënteren? Kies je op weg naar evenwicht individuele coaching of een groepstraining? Live of online? Naar balans heeft als doel je te begeleiden in een positieve groei naar je krachtigste beste versie van jezelf.

 

Dit doen we met technieken uit mijn opleiding maatschappelijk werk en recente specialisaties, zoals enneagram, teamcoaching en individuele coaching, zie opleidingen.

 

Wat is enneagram?

 

Dit is een psychologisch groeimodel. Het beschrijft 9 types persoonlijkheid en biedt een kader om jezelf te ontdekken en dikwijls onbewust patronen te herkennen. Als universeel model biedt het echt voldoende ruimte voor het unieke van elke persoon. Het beschrijft waarom we doen wat we doen, onze drijfveren en gaat veel dieper dan gedrag. Precies die diepte maakt het mogelijk om in coaching vlugger resultaat te boeken. Ervaring van coachen met enneagram leert welke tools al dan niet werken voor jouw specifieke persoonlijkheid. Je evolueert vanuit je eigen bewuste keuzes naar je betere unieke zelf en je groeit als persoon.

 

Hoe?

 

Individueel:

We starten met een verkennend gesprek van een 30 – 40 minuten. Dit gesprek is gratis. Voor een coaching hoef je zelf helemaal niets te weten over enneagram. Dan bepalen we hoe we verdergaan.

 

– Een typeringsgesprek van 1 uur. Dit gesprek wordt voorafgegaan door de vragenlijst, wetenschappelijk gevalideerd door de Universiteit van Louvain-la-Neuve. Combinatie van de vragenlijst en gesprek geeft je een kader van een paar types die voor jou belangrijk zijn.
Prijs vragenlijst: € 20,00, gesprek van 1 uur: € 80,00. Door de vrijstellingsregeling van de B.T.W. wordt er geen B.T.W. gerekend.

 

– Verkies je geen typeringsgesprek, dan vertrekken we gewoon vanuit jouw verhaal. Als coach gebruik ik dan onderliggend het enneagram als hulpmiddel om precies te duiden welke tools, middelen en technieken best aansluiten bij jouw specifieke persoonlijkheid en situatie, kortom een gerichte coaching op maat.
Gesprek per uur: € 80,00, ook hierbij komt geen B.T.W.

 

In groep

– je kan een opleiding volgen, zie trainingen enneagram.

Relaties, opvoeding, conflicten.

Onze communicatiestijl bepaalt hoe we met elkaar omgaan, hoe relaties ontstaan en al dan niet blijven bestaan. Wil je dit verbeteren? Een persoonlijk ontwikkelingsproces begint met inzicht hierin, oordelen, meer vaardigheid ontwikkelen en handelen.

 

Het enneagram als ontwikkelingsmodel en middel stelt ons in staat om te evolueren. Voorbij de typering van de 9 types kan je ontdekken waarmee en hoe je kan groeien naar de betere versie van je eigen persoonlijkheid, volgens je eigen bewuste keuze.

 

We leggen ook linken naar andere modellen zoals de kernkwadranten, we werken ook met andere technieken, zoals bv. de RET of rationele effectiviteitstraining,… enz

 

Hoe kan je voor verdere uitwerking bij ons terecht?

– in een individuele coaching aan € 80/u, de knop “meer info” brengt je op het contactformulier,

– via een opleiding in groep, zie opleiding enneagram.