MENTAAL VLAK

Coaching via het enneagram.

We leven in een samenleving waarin alles heel vlug verandert, dit kan zowel professioneel als op persoonlijk vlak. Rondom ons wordt verwacht dat we ons heel snel terug aanpassen. Lukt dit even minder of wil je stilstaan bij jezelf, jezelf oriënteren? Ben je op zoek naar balans, naar coaching, individueel of in groep? Naar balans heeft als doel je te ondersteunen om vanuit het negatieve naar het positieve te groeien naar je eigen krachten en de beste versie van jezelf.

 

De tools die we aanreiken, komen van mijn opleiding maatschappelijk werk en recente specialisaties, zoals enneagram, teamcoaching en individuele coaching, zie opleidingen.

 

Wat is het enneagram?

 

Dit is een psychologisch model dat 9 types persoonlijkheid beschrijft, een middel om jezelf te ontdekken en dikwijls onbewust patronen te herkennen. Het is een universeel model dat voldoende ruimte biedt voor het unieke van elke persoon. Het vertrekt vanuit de 9 types op basis van drijfveren: beschrijft waarom we doen wat we doen en gaat veel dieper dan gedrag. Door dieper te werken dan gedragsniveau weten we ook welke tools al dan niet voor jou als individu een oplossing brengen. Zo kan je vanuit je eigen bewuste keuzes evolueren naar een betere zelf. Het enneagram heeft als doel te groeien als persoon.

 

Hoe?

 

Individueel:

– Een typeringsgesprek van 1 uur, voorafgegaan door deze vragenlijst, geeft je een kader van een paar types die voor jou belangrijk zijn, prijs vragenlijst: € 20,00, gesprek van 1 uur: € 80,00. Door de vrijstellingsregeling van de B.T.W. wordt er geen B.T.W. gerekend.

 

– Hoef je zelf iets te weten of leren over het enneagram in een coaching? Neen, je kan kiezen om te vertrekken vanuit je verhaal. Als coach gebruik ik dan onderliggend het enneagram als hulpmiddel  om precies te duiden welke tools, middelen en technieken best aansluiten bij jouw specifieke persoonlijkheid en situatie, kortom een gerichte coaching op maat. Gesprek per uur: € 80,00, ook hierbij komt geen B.T.W.

 

In groep

– je kan een opleiding volgen, zie vorming enneagram.

Relaties, opvoeding, conflicten.

Onze communicatiestijl bepaalt hoe we met elkaar omgaan, hoe relaties ontstaan en al dan niet blijven bestaan. Wil je dit verbeteren? Een persoonlijk ontwikkelingsproces begint met inzicht hierin, oordelen, meer vaardigheid ontwikkelen en handelen.

 

Het enneagram als ontwikkelingsmodel en middel stelt ons in staat om te evolueren. Voorbij de typering van de 9 types kan je ontdekken waarmee en hoe je kan groeien naar de betere versie van je eigen persoonlijkheid, volgens je eigen bewuste keuze.

 

We leggen ook linken naar andere modellen zoals de kernkwadranten, we werken ook met andere technieken, zoals bv. de RET of rationele effectiviteitstraining,… enz

 

Hoe kan je voor verdere uitwerking bij ons terecht?

– in een individuele coaching aan € 80/u, de knop “meer info” brengt je op het contactformulier,

– via een opleiding in groep, zie opleiding enneagram.